Per a una alimentació sana

5 al Dia

Objectius

El descens del consum de fruites i hortalisses fresques, sobretot entre les franges més joves de població, a favor d’altres productes transformats –pastisseria, làctics, sucs envasats…– que gaudeixen normalment d’un gran suport publicitari, preocupa les institucions que vetllen per l’educació i la salut del consumidor.


En aquest sentit, la campanya ‘5 al dia’, nascuda el 1998, té com a principal objectiu promoure el consum de les fruites i hortalisses entre els infants, així com entre les seves famílies i les escoles que els formen.


L’eslògan de la campanya fa referència a la importància que té per a la correcta alimentació dels infants el consum d’un mínim de cinc racions diàries d’entre fruites i hortalisses. Aquests aliments són fonamentals per al correcte desenvolupament dels nens, per la seva riquesa en vitamines, sals minerals, fibra i carbohidrats. A més, serveixen per prevenir malalties que apareixen a l’edat adulta com el càncer i els problemes cardiovasculars.


Arreu del món, hi ha més de 40 països que desenvolupen campanyes de promoció del consum de les cinc racions diàries de fruites i hortalisses que recomanen metges i dietistes.

Objectius Objectius
  • Campanya organitzada per:

    AGEMmercabarna
  • Amb la col·laboració de:

    Generalitat de Catalunya

Desenvolupat per:

Internext