Per a una alimentació sana

5 al Dia

Coneix les fruites i les hortalisses

Buscador

Carambola

Carambola (Averrhoa carambola)

Fruit de color verdós que es torna groc en madurar. Té 5 costelles perfectament marcades. La polpa és abundant, cruixent i sucosa. La llargada és de 5 a 8 cm i està dividit en 5 cel·les amb diverses llavors a cadascuna. Així, quan la carambola es talla transversalment, els trossos s’assemblen a una estrella.

Família: Fruita tropical/exòtica
Família Científica: Oxalidàcia
Valor nutricional: 23 calories per cada 100 grams
Propietats/beneficis: La carambola destaca, sobretot, pel seu alt contingut en vitamina C. També és rica en minerals com el calci, el fòsfor i el magnesi. La carambola és un fruit molt ric en aigua (90% del pes sec) i potassi, pobra en proteïnes i de baix valor calòric. En la medicina tradicional, es considera aquest fruit com a laxant, refrigerant, estimulant de la gana, febrífug, antidisentèric i antiescorbútic.
Estacionalitat: Tot l’any (de diverses procedències)
Zones de producció: Actualment, es troba cultivada sobretot al Sud-est asiàtic (Malàisia, Indonèsia, Filipines, Índia, Austràlia, etc.), Amèrica tropical (Centre-amèrica i Florida) i Àfrica.
Nom arbre: Caramboler
Curiositats: Es creu que la carambola és nadiua d’Indoxina, Malàisia i Indonèsia. En alguns països, el suc de la carambola s’utilitza per baixar la febre.
Preparació i consum: Les varietats dolces es destinen al consum en fresc, mentre que les àcides s’empren per confeccionar sucs, melmelades, conserves i licors. A causa de la seva peculiar forma d’estrella, la carambola tallada a rodanxes és molt utilitzada per adornar amanides, macedònies, postres i altres plats.
Nom castellà: Carambola
Nom anglès: Carambola
  • Campanya organitzada per:

    AGEMmercabarna
  • Amb la col·laboració de:

    Generalitat de Catalunya

Desenvolupat per:

Internext